Over Compass

Aan het roer van Compass sta ik, Tamara Swartjes – van Dongen. Met een backpack vol ervaring, toewijding en ondernemerszin besloot ik in 2020 een andere weg in te slaan. Dit is mijn verhaal.

Al sinds 2000 werk ik als arbeidsbemiddelaar. Eerst voor diverse uitzendorganisaties, vanaf 2010 als franchise-ondernemer. Door de jaren heen specialiseerde ik me in (strategisch) recruitment voor technische functies.

Begin 2020 was het tijd voor verandering. Ik wilde meer impact maken, relevanter zijn voor mijn opdrachtgevers. Ik wilde me focussen op innovatief recruitment, op het snijvlak van marketing en technologie. Iets waarvoor ik meer ruimte zou krijgen als ik volledig zelfstandig zou gaan ondernemen.

eigenaresse Compass: Tamara Swartjes - van Dongen

Verlengstuk HR

De essentie van mijn vak is mensen verbinden, dat is ook wat ik het liefste doe. Maar het vak omvat zo veel meer. Een sparringpartner zijn voor ondernemers, een verlengstuk van HR, actief meedenken over missie, visie, strategie. Samen kansen spotten, koers bepalen en doelen behalen.

It's all about the journey

Mensen met wie ik heb gewerkt, weten dat ik graag in het diepe spring. Dat ik met volle overgave ergens voor ga. Ik ben reislustig, avontuurlijk en optimistisch. Ik stel ambitieuze doelen, maar geniet ook van de tussenstappen, de route naar succes. Met deze mindset kan ik mijn opdrachtgevers en kandidaten het beste helpen, zo leerde ik. De literatuur en podcasts van (bekende) succesvolle ondernemers hielpen me daarbij om meer op mijn gevoel af te gaan. Om te focussen op wat ik écht leuk vind en waar ik goed in ben.

Krachten bundelen

En zo bracht ik in oktober 2020 alles samen in één bedrijf: Compass Strategic Recruitment. Waarmee ik – samen met een team van specialisten – werkgevers en kandidaten help om mijlpalen te behalen. Ambities waar te maken. Een sterke employer brand opzetten. Strategische HR-vraagstukken? Yes, please! Complexe wervingsprofielen? Kom maar op.

Compass weerspiegelt dan ook precies wie ik ben en wat klanten aan mij hebben. Met strategisch advies help ik opdrachtgevers de juiste koers te varen, zodat ze succesvol zijn. Ik navigeer kandidaten naar een nieuwe baan, zodat ze ambities waarmaken. O ja, en als u net als ik Jeep-fan bent, weet u dat ‘Compass’ me op het lijf geschreven is.

Genoeg over mij.  

× Whatsapp met ons!